JySS junioreille menestystä Ikäluokkamestaruuskisoissa

21.03.2018

Vuoden 2018 ikäluokkamestaruudet ratkottiin Vantaalla ÖIF:n kotiluolassa Rajakylän Tenniskeskuksessa 17.-18.3.2018.

JySS lähti kisaan 13 pelaajan sekä kymmenpäisen taustajoukon voimin. Tämän vuoden kisaan lähdettiin kovin odotuksin, sen verran lupaavia tulokset ovat olleet alkuvuoden kisoista. Varsinkin JySSin nuorempi kaarti on ollut vakuuttavassa iskussa kaikissa talven aiemmissa kisoissa.

U9A-luokan kaksinpelissä Aapo Puhakka ja Kaarlo Kurjenniemi ottivat omansa ja olivat luokan kaksi parasta pelaajaa. Aapo otti ykköspaikan ja Kaarlo kakkospaikan. Ilahduttavaa luokassa oli pelaajien määrä, kaiken kaikkiaan luokassa oli mukana 12 pelaajaa.

U11-luokan kaksinpelissä Jiro Immonen ja Ville Pohjanpalo taistelivat urheasti mutta tie katkesi Villellä alkulohkovaiheeseen ja Jirolla niukkaan puolivälierätappioon.

U11-luokan nelinpelissä Aapo ja Kaarlo ylsivät myös finaaliin saakka. Finaalissa pojat joutuivat tunnustamaan Leo Karppasen (TS) ja Aleksis Kivipuron (Drive) paremmikseen. Villen ja Jiron tie katkesi tappioon ensimmäisellä kierroksella samaiselle Karppanen/Kivipuro -parille.

U11-luokan sekanelinpelissä Aapo parinaan Toholammin Aino Ahokas pelasivat itsensä finaaliin saakka. Finaalissa nähtiin huikea jännitysnäytelmä kun kolmannen erän 14-20 tappioasema olikin yhtäkkiä muuttunut 20-20 tilanteeksi. Lopulta Aapo ja Aino taipuivat Clearin Jussi Soraluomalle ja ParBan Jasmin Silvolalle 20-22.
Kaarlo Kurjenniemi ja Polvijärven Vauhdin Evelina Hirvonen ottivat luokan prossimitalit hienon pronssiotteluesityksen jälkeen.
Jiro Kinnunen parinaan Polvijärven Vauhdin Alina Hirvonen taistelivat myös hienosti mutta tuloksena oli niukka tappio avausottelussa.

U13- luokan kaksinpelissä Jiri Kinnunen pelasi vakuuttavan kisan edeten finaaliin ilman erätappioita. Finaalissa SC Kokkolan Atte Juuri-Oja näytti kuitenkin miksi on luokan ykköspelaaja Suomessa ja lunasti itselleen mestaruuden suoraan 2-0 voitolla.
Jiri pelasi itsensä myös U13-luokan nelinpelin finaaliin parinaan Mansen Sulan Nikoelmeri Sukari. Finaalissa tuli tappio Akseli Nummi (RaSu) / Pekko Aakko (TS).
Onni Aspforsin matka U13-luokan kaksinpelissä tyssäsi tämän vuoden kisassa hyvistä peliesityksistä huolimatta alkulohkovaiheeseen.

U15-luokassa Toivo Pohjanpalo pelasi jälleen omalla tasollaan hyvät kisat. Kaksinpelissä Toivo joutui tunnustamaan SSB:n Jonatan Qvisénin paremmakseen ensimmäisellä pudotuspelikierroksella.
U-15-nelinpelissä Toivo pelasi parinaan HBC:n Martti Ihalainen. Pojat putosivat puolivälierissä tasaisen kolmen erän kamppailun jälkeen parille Kevin Ni (TS) / Rasmus Andersson (ESB).
U15-sekanelinpelissä Toivo ja Halikon Sulkiksen Pihla Mäkelä pelasivat itsensä sunnuntain semifinaaliin asti. Semifinaalissa Erik Li (TS) ja Heidi Puro (ESB) kuitenkin osoittivat kovemman kilpailurutiininsa viemällä ottelun suoraan 2-0.

U17-luokassa JySSiä edustivat Susanna Ettala, Tuomas Tammelin, Eetu Hautajoki, Kare Kurjenniemi, Paavo Hakkarainen sekä Marius Peltonen.
Eetu ja Marius selvittivät tiensä kaksinpelin toiselle kierrokselle, siellä molemmat joutuivat tällä kertaa tunnustamaan vastustajat paremmakseen suoraan kahdessa erässä. Muut pelaajamme joutuivat tunnustamaan tällä kertaa vastustajansa paremmikseen jo ensimmäisissä otteluissaan.
Paavo ja Marius pelasivat hyvän U17-nelinpelikisan tiputtaen sijoitetun parin ensimmäisellä kierroksella. Toisella kierroksella TS:n Toni Lindelöf ja Joakim Oldorff olivatkin jo sitten aivan liian kova kaski kaadettavaksi, ottelu Tonille ja Joakimille selvästi 2-0.

Kaiken kaikkiaan kisa oli jälleen JySSille erinomaisen onnistunut. Mitaleita lähti Jyväskylään kaiken kaikkiaan seitsemän viidestä eri luokasta.

Kiitos kaikille kisassa mukana olleille JySSiläisille.
JySS kiittää myös ÖIF:ää erittäin onnistuneista kisajärjestelyistä.

Pienenä yksityiskohtana mainittakoon toiseksi luokissa tulleille palkintoina jaetut "Melkein Mestari" -kupit. Ne herättivät suurta hilpeyttä pelaajien sekä taustajoukkojen keskuudessa:) Toivottavasti nälkää jäi vielä monelle pelaajalle "Mestari"-kupin saavuttamiseen.

Kisan kaikki tulokset löytyvät täältä:

22.04.2024JySS Cup 21.4.2024 - Tulokset
21.04.2024Badminton Europe U17 Circuit Latvia International 2024
20.04.2024Sunnuntain JySS Cup 21.4.2024 aikataulu on julkaistu
17.04.2024JySS järjesti sulkapallon Suomen Mestareille kakkukahvituksen Monnarilla 🎉
17.04.2024Keskiviikkona 17.4. on viimeinen päivä ilmoittautua su 21.4. JySS Cuppiin 🏸